Overslaan en naar de inhoud gaan
INDONESIË IN STIJL: JAVA & BALI
22 augustus 2022

Van tropische regenwouden en actieve vulkanen, tot natuurlijke zandstranden en frisgroene rijstvelden… Dat alles maakt Indonesië, het land van duizenden eilanden, de ideale bestemming voor de actieve reiziger. Maar ook wie met het gezin op verkenning wil door de natuur of de lokale cultuur wil opsnuiven, is hier zeker aan het juiste adres. In Indonesië, kan men ook verblijven in heel wat unieke accommodaties.

Tijdens onze 20-daagse rondreis met privéchauffeur/gids ‘Java & Bali in Style’, nemen we jullie in volgend voorbeeldprogramma mee voor een uitgebreide kennismaking met deze 2 bijzondere eilanden.

Wereldberoemde tempels

Yogyakarta en de omgeving van Midden-Java dompelen jullie helemaal onder in de bijzondere cultuur van Java. Jullie maken er kennis met deze typische Indonesische stad. De Unesco Werelderfgoedsite van Borobudur met haar prachtige wereldberoemde tempelcomplex, weerspiegelt meteen de rijke geschiedenis van het Indonesische eiland. Ook Prambanan weet jullie zeker te verbazen met het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van heel Indonesië.

 

 

 

Vulkanen in Oost-Java

In het oostelijke deel van Java krijgen jullie de kans om enkele vulkanen van dichterbij te zien. In de eerste plaats de Bromo Vulkaan. Van op de kraterrand de zon zien opkomen over het maanachtige landschap, is een unieke ervaring die jullie lang zal bij blijven!

Op de Ijen Vulkaan zorgen het zwavelmeer in de krater en de unieke omgeving voor een adembenemend kleurenspektakel. Onderweg ontmoeten jullie de ‘Sulfur People’ die met manden vol sulfiet dagelijks de berg op- en af lopen. Bovenop de vulkaan genieten jullie ook van een uniek uitzicht bij helder weer.

 

 

Koraalduiken in Bali

De mooiste snorkelspot van Bali is zonder twijfel bij het Menjangan Eiland. Glashelder zeewater en een zeebodem rijk aan kleurrijk koraal. Op Bali ervaren jullie ook de Balinese levensstijl, compleet anders dan wat jullie op Java kon waarnemen. Na een trekking door het regenwoud in Munduk en een kanotocht over het Tamblinganmeer, reizen we verder naar Ubud, het culturele hart van Bali.

Rijstterrassen en couleur locale

Op Bali brengen jullie onder andere een bezoek aan de Ulun Danu Bratan tempel, met z’n prachtige ligging aan de voet van de Mount Agung, de bijzondere rijstterrassen van Jatiwulih (Unesco Werelderfgoed) en de unieke zeetempel van Tanah Lot.  Ook een fietstocht in het groene binnenland van Bali mag niet ontbreken. Weg van het toeristische centrum van Ubud, richting het Oosten bij Sidemen, worden jullie ondergedompeld in de typische couleur locale. Jullie genieten er van de rust in het wondermooi gelegen hotel, tussen de rijstvelden en met zicht op de vulkaan.  En na de heilige vulkaan Gunung Agung eindigen we om te ontspannen aan het strand van Seminyak.

 

 

Tijdens jullie rondreis verblijven jullie in bijzondere boutique style hotels, echte pareltjes, waar jullie kunnen genieten van een uniek kader en helemaal tot rust komen, ver weg van de drukte.  Zo verblijven jullie tijdens deze rondreis in één van de beste Luxury Eco/Green Hotels in Zuidoost-Azië, uniek door z’n service en door z’n  afgelegen ligging in de hooglanden. Hier proeven jullie van de natuurlijke schoonheid van Noord-Bali in ongeëvenaarde luxe en privacy. Ook verblijven jullie in een uniek boutique resort tussen de glooiende heuvels van Oost-Bali tegen een magische achtergrond van de imposante Agung-vulkaan, omgeven door rijstvelden. Een echte oase van rust met sfeervol ingerichte kamers.  Wij kiezen steeds voor kleinschalige logies met een uniek charmant karakter waar mogelijk.

 

 

YINDI TRAVEL

Dit voorbeeldprogramma met het ‘beste’ van Java en Bali, is een aanrader voor wie op zoek is naar een unieke belevingsreis tijdens onze Belgische zomermaanden. De ideale periode om deze regio te verkennen wat het weer betreft, is van april tot en met oktober. Daarnaast biedt Indonesië tal van andere regio’s/eilanden met hun eigen bezienswaardigheden en hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld het eiland Lombok, Sumba, Flores, Sulawesi,…  Onderweg naar Bali kunnen jullie bijvoorbeeld ook een stop-over voorzien in het ultramoderne en trendy Singapore.

Yindi Travel is een kwalitatieve Belgische nichetouroperator, gespecialiseerd in belevingsreizen op maat met zorg samengesteld vanuit persoonlijke ervaringen. Zo ben je zeker van een reis vol bezienswaardigheden, authentieke belevenissen, unieke accommodaties en ervaren lokale gidsen. We werken steeds volledig op maat van de klant.

Op zoek naar je volgende droombestemming? Laat je inspireren op www.yinditravel.com

Onze specialisten tekenen graag een reis op maat uit, rekening houdend met uw wensen en budget. info@yinditravel.com

Over ons

Must Visits is al 31 edities lang een begrip in de streek. Een stijlvol magazine vol lifestylenieuws, informatie en tips voor elke levensgenieter met goede smaak.